Ο χυμός ροδιού έχει 3 φορές ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι. Το ρόδι είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών.
Περιέχει τανίνες, ανθοκυανίνες και ελλαγικό οξύ.
Είναι ιδιαίτερα πλούσιος με τις 3 αυτές ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες. Κλινικές και επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι ο χυμός ροδιού, ενταγμένος σε ένα καθημερινό διαιτολόγιο, επιδρά:
– Στη διατήρηση των φυσιολογικών τιμών της χοληστερόλης και των λιπιδίων.
– Στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
– Στην αντιμετώπιση των ανδρολογικών παθήσεων.
– Στην αντιμετώπιση των αρνητικών συμπτωμάτων κατά
τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.
– Στην καλή υγεία και ευεξία, αφού έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.
Το ρόδι θεωρείται το φρούτο της γονιμότητας & της καλοτυχίας.
Χρόνια κλινικών ερευνών, έδειξαν πως το υψηλό επίπεδο των αντιοξειδωτικών στον χυμό ροδιού προστατεύει από
καρδιαγγειακά νοσήματα, είναι σημαντικός σύμμαχος κατά του καρκίνου,
βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα
πολυφαινολών από ότι το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι ή ο χυμός πορτοκαλιού.
Ο χυμός ροδιού έχει λίγες θερμίδες και είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε κάλιο.
Περιέχει τανίνες, ανθοκυανίνες και ελλαγικό οξύ.
Είναι ιδιαίτερα πλούσιος με τις 3 αυτές ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες. Κλινικές και επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι ο χυμός ροδιού, ενταγμένος σε ένα καθημερινό διαιτολόγιο, επιδρά:
– Στη διατήρηση των φυσιολογικών τιμών της χοληστερόλης και των λιπιδίων.
– Στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
– Στην αντιμετώπιση των ανδρολογικών παθήσεων.
– Στην αντιμετώπιση των αρνητικών συμπτωμάτων κατά
τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.
– Στην καλή υγεία και ευεξία, αφού έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.
Το ρόδι θεωρείται το φρούτο της γονιμότητας & της καλοτυχίας.
Χρόνια κλινικών ερευνών, έδειξαν πως το υψηλό επίπεδο των αντιοξειδωτικών στον χυμό ροδιού προστατεύει από
καρδιαγγειακά νοσήματα, είναι σημαντικός σύμμαχος κατά του καρκίνου,
βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα
πολυφαινολών από ότι το κόκκινο κρασί, το πράσινο τσάι ή ο χυμός πορτοκαλιού.
Ο χυμός ροδιού έχει λίγες θερμίδες και είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε κάλιο.