Καπνιστό νερό ΟΑΚ της HALEN MON από την Ουαλία

Καπνισμένο νερό ειδικής και μοναδικής επεξεργασίας με έντονο άρωμα καπνισμένου δρυ.
ΟΑΚ SMOKED WATER FROM HELEN MON
Παγκοσμίως μοναδικό προϊόν Ουαλίας.
Δημιουργία ειδικά για μαγειρική χρήση καθώς και για την παρασκευή κοκτέϊλ και ποτών.
Χαρίζει έντονο άρωμα καπνισμένου δρυ σε όλα τα πιάτα και τις συνταγές.
Μετατρέποντάς το σε παγάκια μπορεί να αρωματίσει πολλά ποτά και κοκτέϊλ.
Η συσκευασία του είναι pet 1 λίτρου.
Ο διακεκριμένος σεφ Heston Blumenthal αναζητούσε έναν απλό τρόπο για να προσδώσει ένα άρωμα καπνού στο ριζότο που θα σέρβιρε στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο Fat Duck (Χοντρή Πάπια) στο Μπρέι της Αγγλίας. Ο πιο προφανής τρόπος, σκέφτηκε, ήταν να ξεκινήσει από το νερό. Όμως δεν υπήρχε τίποτα σχετικό στην αγορά. Κι έτσι απευθύνθηκε στον David και την Alison Lea-Wilson, το ζευγάρι που ίδρυσε την Halen Mon, ζητώντας τους να φτιάξουν ένα καπνιστό νερό.
Και πράγματι, τα κατάφεραν. Μετά από εκατοντάδες δοκιμές, το καπνιστό νερό ήταν γεγονός, με τον Blumenthal να ενθουσιάζεται. Σήμερα το εστιατόριό του, όπου ένα γεύμα με fixed μενού στοιχίζει περίπου 300 ευρώ, χρησιμοποιεί το καπνιστό νερό σε αρκετά πιάτα.
«Μας βοηθά να πετύχουμε ένα συνεπές επίπεδο καπνιστού αρώματος στο πιάτο, ώστε να μην υπερισχύει ποτέ. Το χρησιμοποιούμε στα περισσότερα πιάτα μας που έχουν ένα στοιχείο καπνιστού μέσα τους», εξηγεί στο Bloomberg ο επικεφαλής σεφ του Fat Duck, Jonny Lake.

Το μυστικό του καπνίσματος και οι πολλές χρήσεις του.
Πώς όμως φτιάχνεται το καπνιστό νερό; Για 10 μέρες, οι Lea-Wilson περνούν φιλτραρισμένο νερό βρύσης μέσα από φίλτρα που περιέχουν ψημένα κομμάτια και ροκανίδια βελανιδιάς. Το αποτέλεσμα είναι ένα υγρό πορτοκαλί χρώματος, παρόμοιο με αυτό του ουίσκι, με ένα καθαρό άρωμα καμένου ξύλου. Η γεύση του είναι πολύ δυνατή, κι έτσι συνιστάται σε όσους το αγοράζουν να βάζουν πρώτα μία μικρή ποσότητα, και κατόπιν αν χρειαστεί να προσθέσουν περισσότερο. Ο τρόπος με τον οποίο «καπνίζεται» το νερό είναι εντελώς φυσικός και δεν περιλαμβάνει χημικά.
Μεταξύ άλλων, το καπνιστό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες, ριζότα, σούπες, ή στην παρασκευή μαγιονέζας, ή μπορεί ακόμα κανείς να φτιάξει με αυτό παγάκια που χρησιμεύουν στην παρασκευή πρωτότυπων κοκτέιλ.
Επίσης, η Marks & Spencer χρησιμοποιεί το καπνιστό νερό στη ζύμη με την οποία παρασκευάζει κάποια είδη ψωμιού, ενώ τα βρετανικά σούπερ μάρκετ Iceland το έχουν χρησιμοποιήσει σε διάφορες μαρινάδες και σάλτσες τους.
καπνιστό νερό ΟΑΚ της HALEN MON από την Ουαλία Καπνισμένο νερό ειδικής και μοναδικής επεξεργασίας με έντονο άρωμα καπνισμένου δρυ. ΟΑΚ SMOKED WATER FROM HELEN MON